Обзор модели самолета МиГ-25 1/72 ІСМ 72171
5.0/5 rating 1 vote

Обзор модели самолета МиГ-25 1/72 ІСМ 72171

МиГ-25

Після загальної ейфорії типу: "Ну нарешті дочекалися !!!". Прийшов час копнути глибше, щоб довідатись, що ж нам приготував ІСМ, бочку дьогтю, чи ложку меду.

Отож, в коробці нас чекає 3 темносірих рамки з 96 деталями, і одна з 4 прозорими. Пластик доволі якісний. Розшивка тонка внутрішня.

Деякі мілкі деталі відлиті можна сказати ювелірно. Порадували шассі, акуратні стійки. Та й самі колеса досить гідно виглядають, тонко відображений малюнок протектора. 

Фонарь прозорий, але грубуватий, і на ньому не видно перепльоту. 

Інструкція, стандартна ІСМ-овська халтура. 2 листа А4 дешевої поліграфії. В принципі зрозуміла, но можна і краще.

Декаль, незважаючи на наявність аж чотирьох варіантів (Україна, Росія, Лівія, Ірак) теж не дуже вдалася. Помітне зміщення кольорів. Не чітко надруковані мілкі елементи, особливо зірки на прапорі Іраку та арабські цифри.

До вищесказаного додається: Бідний інтер"єр кабіниі і ніш шассі. Практично всюди облой. 

Найбільше засмутили сліди від дефектів на пресформах, вони є практично на всій поверхні моделі. 

Провіряв геометрію користуючись кресленнями АиВ. Не думаю, що дані АиВ можна вважати правдою в вищій інстанції, тому дискусії щодо геометрії, пропоную відкласти до виходу більш адекватної графіки. Виникло враження, що модель і креслення мають різні масштаби. Розміри заявлені виробником 195*307 мм, розміри АиВ 305*204 мм. Практично всі основні деталі не лягають в креслення. Фюзеляж не дотягує близько 2 мм по довжині. Форкіль зміщений вверх. Стабілізатор закороткий. Крило просто вбило наповал, тут не вистирчає приблизно по 4-5 мм по довжині і стількиж по хорді. Викликає сумнів оживальність носового конуса, але розбіжності там в межах 0,5 мм, тому в порівнянні з крилом це дрібниці. Проте, вся розшивка на місці. 

Висновок: для тих, хто не ганяється за міліметрами модель в самий раз. Дека від Бегемота, фонарь і кабіна від Павли, травло від Edmodels, сопла від Арморі легко виправлять всі недоліки. І навіть без афтермаркету модель буде достойним поповненням будь якої колекції.

Производитель: ICM Тип обзора: Обзор Самолета Масштаб: 1/72 Автор: Литник

Обсуждения (0)

Please login to leave a comment.

Top